Tohle je super rychlé jídlo, do kterého můžete navíc snadno zdělat zeleninu, která z lednice volá o záchranu a není už úplně reprezentativní do salátu 🙂 A kdo by neměl rád těstoviny . Takže těstoviny s krémovou omáčkou z pečené zeleniny – to prostě musí klapnout 🙂
Náročnost a porce:
Porce: 2
Časová náročnost: 20 minut + pečení
Ingredience:
• oblíbené těstoviny (špagety, penne,…)
• strouhaný tvrdý sýr na posypání (parmazán, grana padano,…)
OMÁČKA:
• 100 g ricotty
• 2 menší papriky (červená, žlutá nebo bílá – podle toho, jaké máte zrovna k dispozici)
• 2 střední rajčata, popř. hrst cherry rajčátek
• kousek cukety
• 1 střední cibule
• 3-4 stroužky česneku
• olivový olej
• čerstvá bazalka
• provensálské koření
• sůl, pepř
Postup:
ZELENINA
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Do pekáče vyloženého pečícím papírem vyskládáme očištěnou a rozkrájenou zeleninu. Pokud máme cherry rajčátka, ty můžeme nechat vcelku. Větší rajčata rozřízneme na čtvrtiny (zbavíme tuhého středu). Papriky také rozkrájíme na čtvrtky, stejně tak cibuli. Přidáme i pár stroužků česneku. Zeleninu zakápneme olivovým olejem, posolíme, přidáme hrubě mletý pepř a pečeme zhruba na 40 minut, aby zcela změkla.
OMÁČKA
Upečenou zeleninu si přendáme do menšího kastrůlku a tyčovým mixérem ji zcela rozmixujeme. Přidáme ricottu a znovu opět promixujeme, dokud nám nevznikne krémová omáčka.
Nakonec do omáčky zamícháme špetku provensálských bylinek, pokrájené lístky čerstvé bazalky a dochutíme solí a pepřem.
TĚSTOVINY
Vybrané těstoviny uvaříme dle návodu na balení, scedíme a promícháme s teplou omáčkou. Posypeme strouhaným sýrem a podáváme. Dozdobit můžete ještě lístky čerstvé bazalky… Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny si zamilujete!