Něco sladkého, křupavého a super snadného nejen na Silvestrovský stůl? Žádný problém 🙂 Spojení vlašských ořechů, čokolády a skořice vás chytne a už nepustí. A vaše hosty tím rozhodně překvapíte. Vlašské ořechy v čokoládě a skořici jsou prostě neskutečně hříšná dobrota, která můžeme posloužit i jako krásný dárek. I když – až je vyzkoušíte, budete se o ně jen těžko dělit 🙂
Náročnost a porce:
Porce: 100 g ořechů
Časová náročnost: 15 minut
Ingredience:
• 100 g vlašských ořechů (zkusit můžete ale i jiné druhy)
• 80 g hořké čokolády 85%
• 20 g cukru nebo sladidla
NA OBALENÍ:
• 10 g skořice
• 10 g kakaového prášku
Postup:
ČOKOLÁDA
Čokoládu si nalámeme do misky, přidáme cukr / sladidlo a necháme společně rozpustit ve vodní lázni.
Do misky k rozpuštěné čokoládě dáme vlašské ořechy a promícháme tak, že se všechny ořechy krásně obalí. Následně je vyskládáme jeden vedle druhého na pečící papír a uložíme do lednice.
KAKAO A SKOŘICE
V misce si smícháme kakao a skořici – půl na půl nebo v poměru, který Vám bude nejlépe vyhovovat, takže pokud máte radši více skořicovou chuť, dejte jí více než kakaa.
Po 10-15 minutách, kdy už čokoláda ztuhla, vytáhneme ořechy z lednice a poprášíme je přes sítko směsí kakaa a skořice (z obou stran). Popř. dáme ořechy do misky se směsí kakaa a skořice, kde je opatrně promícháme, aby se všechny ořechy obalily. A pak už můžeme rovnou ochutnávat 🙂