Brambory, těstoviny, slanina, cibule… tak to je grenadýr – rychlé jídlo za pár korun.
Náročnost a porce:
Porce: 3 porce
Časová náročnost: 30 minut
Ingredience:
• 500 g brambor
• 200 g fleků (popř. i jiné těstoviny)
• 100 g anglické slaniny
• 1 ks cibule
• 1 lžíce sádla nebo másla
• koření dle chuti: mletá paprika, kmín, sůl, pepř
• + sterilované okurky
Postup:
GRENADÝR
Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme.
Fleky uvaříme v druhém hrnci dle návodu.
Cibuli a slaninu si nakrájíme na kostičky a společně opražíme na pánvi se lžící sádla nebo másla.
Uvařené brambory slejeme a trochu rozšťoucháme. Přimícháme k nim orestovanou cibulku se slaninou a nakonec vmícháme i uvařené a sceděné fleky.
Okořeníme dle chuti solí, pepřem, mletou červenou paprikou a kmínem. A máme hotovo 🙂
Grenadýr skvěle doplní sterilovaná okurka.