Skořicová variace domácí granoly. Najdete v ní vlastně jen oříšky, kokos a koření. To vše oslazené čekankovým sirupem. Nejen, že se vám při pečení nádherně provoní byt, ale hlavně si připravíte domácí křupavý základ pro sladkou snídani nebo svačinu 🙂
Náročnost a porce:
Porce: 4 porce.
Časová náročnost: 15 minut příprava + pečení.
Instrukce: pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 20-25 minutek.
Ingredience:
• 100 g ořechů (směs podle vaší chuti: mandle, pekany, piniové oříšky, popř., i kešu, pistácie,…)
• 30 g strouhaného kokosu
• 20 g kokosových plátků
• 30 g mandlových plátků
• 30 g jemně mletých oříšků (já dávám lískové oříšky anebo můžete použít mandlovou mouku)
• 1 lžička kokosové mouky
• 50 g mandlového másla
• 40 g čekankového sirupu
• 40 g kokosového oleje nebo ghí
• 0,5-1 lžička mleté skořice
• 0,5 lžicky sušené pomerančové kůry
• špetka soli
Postup:
GRANOLA
Kokosový olej si necháme roztopit ve vodní lázni.
Ve větší misce si pak smícháme všechny morké ingredience – olej, ořechové máslo a nakonec čekankový sirup.
Do další misky si odvážíme suché ingredience – ořechy, kokos, mandlové plátky, jemně mleté ořechy a koření.
Pak už jen suchou směs nasypeme do misky s mokrou směsí, promícháme a vzniklou hmotu dáme do formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Granolu rozprostřeme, aby vrstva nebyla příliš vysoká a dáme péct.
PEČENÍ
Pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi 20-25 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout a pak jemně rozdrtíme na kousky.
Skladujeme v plastové krabičce nebo ve sklenici s víčkem.