Zase ty ořechy! Tentokrát arašídy. Praží se na pánvi jen s trochou avokádového oleje (nebo ghí, chcete-li) a dochucené jsou pouze solí. Taková blb…, ale věřte, že křupou a chutnají skvěle 🙂
Náročnost a porce:
Porce: 150 g slaných buráků.
Časová náročnost: 15 minut.
Ingredience:
• 150 g loupaných arašídů bez slupky
• 2 lžíce avokádového oleje nebo ghí
• 2-3 lžičky himalájské soli
Postup:
ARAŠÍDY
Pánev si rozpálíme na střední stupeň a dáme na ní avokádový olej, popř. ghí. Jakmile se olej zahřeje, nasypeme na něj arašídy a zvolna pražíme. Stále kontrolujeme, mícháme (na obracení je nejlepší polévková lžíce) – arašídy by měly chytnout takovou krásnou zlato-hnědo-růžovou barvičku.
Solení dělám asi ve třech krocích – jednou lžičkou solím hned, jakmile začnou arašídy zlátnout a druhou lžičkou solím, když už jsou téměř hotové. A třetí posolení proběhne na talíři, který vyložím papírovou utěrkou a přesypu tam oříšky z pánve oschnout a vychladnout. Utěrka vysaje případné zbytky oleje – nějak zvlášť ale oříšky „neosušujeme“, abychom se nezbavili soli, která na nich ulpěla.
Pokud chcete arašídy udělat EXTRA křupavé, namočte si je s předstihem do studené vody (alespoň na 6 hodin). Poté propláchněte, osušte a pak už zase postupujte podle receptu. Samotné pražení namočených arašídů bude trvat o trochu déle, ale zase se nebudou tak snadno připékat 😉 Každopádně hlídat a obracet je musíte stejně jako ty nenamočené.