Kdo říká, že si nemůžete večer u filmu křupnout něco dobrého a zároveň zdravého, ten nezná tyhle pražené „uzené“ mandle 🙂 Jeden recept na pečené ořechy už tady mám, ale tohle je verze pro ty, kteří jedou spíš ten sugar free life 🙂
Náročnost a porce:
Porce: 100 g pečených „uzených“ mandlí.
Časová náročnost: 15 minut i s pečením.
Instrukce: pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
Ingredience:
• 100 g mandlí (ve slupce)
• 3 lžíce čekankového sirupu (cca 30 g)
• 1 plochá lžička soli (nejlépe uzené, ale postačí i himalájská nebo já používám středomořskou kouzelnou sůl s květy od Sonnentoru – jen ten „uzený“ efekt bude slabší)
• 0,5 lžičky uzené mleté papriky
• 0,5 lžičky sušeného tymiánu
• špetka skořice
• špetka chilli (můžete přidat, pokud máte rádi pikantní, ale nemusí být)
Postup:
MANDLE
V mističce si smícháme čekankový sirup s kořením. Do této směsi nasypeme mandle a promícháme, aby se všechny obalily. Takto připravené ořechy dáme na plech vyložený pečícím papírem, a to pěkně rovnoměrně v jedné vrstvě, aby se nám všechny krásně opekly.
Dáme pražit do vyhřáté trouby na 180 °C na 10 minut.
Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a pak mandle snadno rozlámeme.
Máte rádi spíš slané snacky nebo sladkosti? Nechte svůj vzkaz v komentářích pod receptem 🙂