Tenhle svěží chlebíček voní po citrónech a malinách! Navíc je to keto dezert, takže dobrota, ale bez cukru a lepku 🙂 Doufám, že vám zachutná stejně, jako nám.
Náročnost a porce:
Porce: 1 chlebíček (forma d27 x š14 x v7).
Časová náročnost: 15 minut příprava + pečení.
Instrukce: pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 35-40 minut.
Ingredience:
TĚSTO:
• 120 g polotučného tvarohu (z vaničky)
• 45 g másla (rozpuštěné)
• 45 g kokosové mouky
• 3 lžíce mandlové mouky
• 3 lžíce psyllia
• 3 vejce
• 2-3 lžíce citrónové šťávy
• citrónová kůra z jednoho bio citrónu
• 5-6 lžic čekankového sirupu
• 2 lžíce mandlového (ořechového) másla
• 1,5 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
• špetka soli
MALINOVÁ ŠLEHAČKA:
• šlehačka 40%
• hrst malin
Postup:
TĚSTO A PŘÍPRAVA
Připravíme si dvě misky – jednu na suché ingredience a druhou na mokré.
Suché: kokosová mouka, mandlová mouka, psyllium, kypřící prášek, sůl.
Mokré: tvaroh, vejce, čekankový sirup, mandlové máslo, rozpuštěné máslo, citrónová kůra a šťáva.
Obsah každé z misek promícháme (mokrou směs vyšleháme vidličkou), a pak suchou směs zapracujeme do té mokré. Těsto máme připravené a můžeme ho dát do formy, kterou jsme si celou vyložili pečícím papírem. Pokud pečící papír nejdřív zmuchláte, bude se vám líp tvarovat 😉
PEČENÍ
Dáme péct do vyhřáté trouby na 175°C na dobu asi 35-40 minut. Na konci kontrolujeme standardně špejlí – pokuj ji vytáhneme z korpusu čistou, tak je chlebík upečený.
ZDOBENÍ
Vychlazenou šlehačku si vyšleháme do tuha ručním šlehačem. V samém závěru do ní pak zašleháme maliny. Takto připravenou šlechačkou ozdobíme chlebíček, až když nám úplně vychladne. Pak dáme ještě na hodinku dvě odpočívat do ledničky.
Tenhle dortík skladujte v ledničce.