Když máte chuť na něco sladkého a křupavého 🙂 Tohle domácí müsli si můžete dát jen tak samotné nebo na jogurt nebo jak budete mít zrovna chuť. Navíc si pokaždé můžete vymyslet zase novou a novou variaci vašeho müsli!
Náročnost a porce:
Porce: 2
Časová náročnost: asi 15 minutek a nějaký čas na chladnutí.
Ingredience:
• 3 lžíce kokosového oleje
• 3 lžíce kokosového cukru
• 8 lžic ovesných vloček (nebo místo části vloček můžete zkusit např. špaldové lupínky)
• 2 lžíce rozinek, brusinek nebo jiného sušeného ovoce
• 2 lžíce kokosových chipsů
• 2 lžíce ořechů (mandle, lískové, pekany,…) nebo semínek jako jsou např. slunečnice nebo dýně
• na ochucení skořici nebo kousky čokolády
Postup:
PŘÍPRAVA
Jednoduše si připravíme všechny ingredience a dáme rozpálit pánvičku 🙂
PRAŽENÍ
Jakmile je pánev rozehřátá, tak na ni dáme kokosový olej a vzápětí na něj vysypeme vločky, které necháme chvilinku pražit. Po celou dobu jemně promícháváme, nechceme si müsli hned na začátku připálit. Přidáme oříšky a kokosové chipsy, promícháme a celou směs rovnoměrně rozprostřeme na pánvičce. O stupínek snížíme teplotu a posypeme kokosovým cukrem, který necháme chvilku roztát. Několikrát zamícháme, aby se nám vše krásně propojilo. Cukr se nám na všechny ingredience nalepí, ale celá směs zůstane sypká. Rozinky, sušené ovoce i koření nebo čokoládu přidávám do směsi až mimo pánev nebo úplně rychle v závěru, a pak hned přesypu do misky nebo na tác.
SERVÍROVÁNÍ
Směs necháme chvilku vychladnou – v misce, nebo rozložené na tácu – a potom už je jen na vás, jestli si ji dáte na jogurt, do mléka nebo jen tak.
UCHOVÁNÍ
Po vychladnutí můžete uchovat v plastovém boxu nebo skleničce s víčkem. Já si ale raději vždy připravím porci velkou tak akorát, abychom ji snědli ještě ten den a k uchování tak nikdy nedojde 🙂
Pokud máte rádi spíše takové ty slepené hrudky než „sypké“ müsli, tak místo kokosového cukru přidejte čekankový nebo agávový sirup.